=VOL

 

Het gaat weer beginnen, in de zomer van 2020 hopen wij weer met een jongerenproject naar Pata Rât in Roemenië te gaan. Ga jij met ons mee? Pata Rât  is een vuilnisbelt die net buiten de grote stad Cluj-Napoca ligt waar Roma’s leven. De Roma bevolking wordt door de Roemenen uitgespuugd. Deze mensen horen niet bij de maatschappij en worden gediscrimineerd. Frank Stout werkt voor de stichting Rise2Shine in Pata Rât en hij zal gedurende de week ook met ons aan het werk gaan. Wij gaan daar naartoe om bouwwerkzaamheden uit te voeren en kinder- en tienerprogramma's te draaien. Samen met het hele jongerenproject zal er ook dit jaar weer geld ingezameld moeten worden zodat wij daar ook daadwerkelijk aan het werk kunnen gaan. Meegaan betekent dus een week actief zijn in Roemenië om de handen uit de mouwen te steken voor de Roma's. En meegaan betekent het komende jaar een band opbouwen met je teamleden en actief meehelpen aan de acties. Het lijkt ons leuk als jij dit jaar in het jongerenproject zit om samen aan God zijn koninkrijk te bouwen!

 

Vaccinaties:

Wij zullen werken op een plek waar mensen leven en wonen onder niet al te beste en schone omstandigheden. Als je nog niet eerder mee bent geweest is het advies is om je dus te laten vaccineren. We kunnen dit niet verplichten maar raden dit wel aan.  

 

Het advies van de GGD is:

-voor jongeren onder de 19: vaccinatie Hepatitis A en B 

-voor jongeren/volwassen boven de 19 : vaccinatie DTP en Hepatitis A en B. 

 

Als het gaat om de vaccinaties voor hepatitis A en B moet je hier op tijd mee beginnen omdat deze prikken uit een serie van 3 bestaat. DTP is eenmalig één prik. Aan de vaccinaties zijn kosten verbonden de ervaring is dat dit vaak wordt vergoed uit de zorgverzekering maar hangt er ook vanaf hoe je verzekerd bent. 

 

 Belangrijke informatie op een rij:

-Datum: 4 juli t/m 11 juli 2020 

-Kosten: 300 euro eigen bijdrage (dit is voor vliegticket, overnachting en maaltijden) dit moet betaald worden voor 1 januari 2020.

-Leeftijd: Op de dag van vertrek moet je minimaal 16 zijn

-Reisverzekering: Hier ben je zelf verantwoordelijk voor

-Vaccinatie: dit is wel van belang zie informatie hierboven

 

Je kunt je opgeven tot en met 16 september via onderstaande mailadres.

jongerenprojectontmoeting@gmail.com

Let op er is een maximaal aantal wat mee kan. Dus bij te veel aanmeldingen moeten we kritisch kijken naar mogelijkheden.

 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd mailen met bovenstaand mailadres of contact opnemen met Liesanne Brouwer 06 30 80 04 71

 

Wij zien uit naar je aanmelding!