Zondag 6 mei


Collecte

De bestemming van de uitgangscollecte van aanstaande zondag, 6 mei, is voor binnenlands missionair werk:

Help de nieuwe kerk in Deventer

Vondst is de pioniersplek van de Lebuïnuskerk in Deventer. Het is de overtuiging van Vondst dat geloof waardevol is en betekenis heeft in onze levens hier en nu. Vondst biedt mensen de mogelijkheid stil te staan bij het leven en hun plek in de maatschappij. Met nachtwakes, concerten, debatten en leessessies scheppen zij gelegenheid voor reflectie. Met deze activiteiten weet Vondst een brede groep mensen uit de stad aan zich te binden, die in het verleden niet door de kerk bereikt werden.

De Protestantse Kerk steunt Vondst in Deventer en andere pioniersplekken in Nederland van harte, plekken waar mensen op zoek zijn naar actuele vormen van samenzijn en bezinning, die aansluiten bij het dagelijks leven van de huidige generatie.

Christianne Verpoorte

 

Meetup ‘Gemeente als thuisplek voor jongeren’

Ik ben van plan de meetup die op  woensdagmiddag 16 mei plaatsvindt in de Opstandingskerk te Houten te bezoeken. Deze duurt van 13:30-17:00 uur. De meetup staat onder leiding van Sabine van der Heijden, docent aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Jongeren willen niet alleen leeftijdsgebonden activiteiten. Ze willen onderdeel zijn van de gemeenschap, erbij horen en serieus genomen worden. Hoe ga je als gemeente hiermee aan de slag? 

Heb je belangstelling om met mij mee te gaan? Stuur mij een mail: janny.lijzenga@peemmeloord.nl of bel mij: 06 22498250. Er zijn geen kosten aan verbonden. Alleen reiskosten.

In de nieuwsbrief van de Protestantse Kerk van maandag 30-4-2018 staat meer informatie onder het kopje ‘voor in de agenda’.

Janny Lijzenga

 

Belijdenis

Pinksterzondag 20 mei doet Johan Zwiep (Kometenlaan 36, 8303 CN) belijdenis van zijn geloof in de aangepaste dienst in de Ontmoeting (10.45 uur).

ds. Hedy Cappon

 

Op bezoek bij partnergemeente Meyenburg

Hemelvaartsdag (10 mei) tot en met zondag 13 mei gaan we met een groep gemeenteleden op bezoek bij onze partnergemeente in Meyenburg.

ds. Hedy Cappon

 

Fotoboeken Kerkenpad

De twee prachtige series foto’s van Kerkenpad hangen de komende tijd nog in de Nieuw Jeruzalemkerk en in de Ontmoeting (hier is nog overleg over). Er is van iedere serie ook een fotoboek gemaakt op A4-formaat met nog extra foto’s. In beide kerken liggen twee voorbeeldboeken ter inzage + een bestellijst (Nieuw Jeruzalemkerk- achterin de kerkzaal; Ontmoeting - in de foyer). Een fotoboek kost € 18 en daarmee draagt u € 4 bij aan de kosten van Kerkenpad. Wij vinden de fotoboeken meer dan een herinnering: ze zijn inspiratie en expressie van de heilige Geest!

Margriet Buijsman en Bram Bregman