Zondag 23 juni

 

Collecte

De 1e collecte op zondag 23 juni, is bestemd voor ZWO, Werelddiaconaat.

 Isa-e-Church in Bangladesh.

Christenen die vroeger moslim waren, hebben het niet gemakkelijk in Bangladesh.

Ze vinden rust en vrede in het christelijk geloof, maar ondervinden veel weerstand van familie, vrienden en gevestigde kerken.

Ze worden vaak vervolgd!!

De organisatie Isa-e-Church Bangladesh (de nieuwe naam voor Isa-e-Jamat), ondersteunt christenen bij het opbouwen en vormen van eigen gemeentes en geloofsvormen, tussen kerk en moskee in.

Dorine Boersma, ZWO                               

 

Muzikaal talent gezocht! 

Op 22 september vindt onze eerste gezamenlijke startdienst plaats. Het thema van het seizoen 2019 - 2020 is “Een goed gesprek”. Waar een goed gesprek soms moeilijk is, kan muziek des te meer verbinden en een goed gesprek op gang helpen. Om onze startdienst een feestelijk karakter te geven zijn we op zoek naar muzikanten die mee willen doen in ons “Startorkest”. Twee jaar geleden is er met velen uit onze gemeente al eens een orkest gevormd voor de startzondag. Dit jaar gaat om één of twee nummers die we vierstemmig gaan uitvoeren. Jong en oud mag meedoen; elk instrument, elk niveau. De bladmuziek wordt van ruim van tevoren verstuurd via de mail. Vlak voor de startzondag gaan we één à twee keer oefenen (bij voorkeur na de dienst). De leiding hiervan ligt in handen van Gerard Altena. Deze oproep geldt voor iedereen van PG Emmeloord, drie wijkgemeenten, één gemeente!

Opgeven kan door een mail te sturen naar: meermuziekindekerk@gmail.com 

Vermeld hierin welk instrument je bespeelt en naar welk email-adres de muziek gestuurd mag worden.

Namens de startdienstcommissie PG Emmeloord, Gerard Altena en Dorothé Lip

 

Pannenkoeken voor de allerkleinsten

Zondag 30 juni is er weer een Kerk op Schoot viering. Na afloop eten we altijd samen met de kinderen en hun familie. Dit keer willen we ze trakteren op pannenkoeken! Daarvoor zoeken we hulp. Wie wil een stapeltje pannenkoeken meenemen of brengen naar de Nieuw Jeruzalem Kerk deze ochtend (tussen 9:00 uur en 11:45 uur)? Ze mogen koud worden bezorgd, dan warmen wij ze op. We zouden heel blij zijn als we een aantal enthousiastelingen vinden.

Wilt u het laten weten via: benno-petra@home.nl of 06-23196770. Alvast heel erg bedankt!

Petra van Beek, namens de Kerk op Schoot commissie

Jeugd en Kerk

Na de zomervakantie streven we naar een jeugddienstcommissie die bestaat uit leden van verschillende kleuren uit onze drie wijkgemeenten.

Met deze nieuwe manier van samenwerken, hopen we meer mensen uit verschillende leeftijdscategorieën te bereiken en de diensten meer kleur te geven.

Hierdoor wordt ook de doelgroep van de diensten breder.

Zo hopen we niet alleen jongeren tussen 12 en 18 te bereiken, maar ook gezinnen en (jong) volwassenen.

Voor deze diensten zoeken we een passende en pakkende naam.

 

Heb jij, na dit verhaal, een toffe naam in gedachten?

Laat het ons dan weten via onderstaand mailadres!

Wie weet kiezen we jouw bedachte naam en win je een lekkere prijs én eeuwige roem.

 

Stuur je idee vóór 5 juli op naar prijsvraag.pgemmeloord@gmail.com óf stuur je idee via whatsapp naar 0627203451 en kom op 7 juli om 14.30 uur naar de openluchtdienst voor de bekendmaking!

Namens de jeugddienstcommissie Myrna Binnenmars

 

Aanmelden digitale nieuwsbrief

kerkbrief@pgemmeloord.nl