Al jarenlang zoemt het in de kerk: ‘De actie kerkmaatje toen; dat was zooo leuk!’ En nu is het de tijd om dat weer doen, maar dan in een iets gewijzigde versie.

 

Bij Kerkmaatjes worden twee gemeenteleden aan elkaar gekoppeld voor ongeveer negen weken in het voorjaar van 2021. Daarbij worden verschillende generaties aan elkaar verbonden. Een 60-plusser aan een kleuter of bijvoorbeeld een veertiger aan een twintiger. Iedereen vult een formulier in waarop hij of zij een aantal weetjes van zichzelf schrijft zoals bijvoorbeeld hobby’s, geboortedatum, talenten, opleiding of werk. Hij/zij weet niet wie zijn maatje is. Dat is supergeheim! Het mysterie kerkmaatje laat in de loop van negen weken een paar keer van zich horen, door een kaartje, knutsel of verrassing per post te sturen. Wees creatief zonder dat de ander weet wie je bent. In juni hopen we dan een maaltijd te kunnen organiseren waarbij je jouw mysterie kerkmaatje ontmoet!

 

Om mee te doen vul je het opgaveformulier in. Als je op verzenden drukt komt dit automatisch terecht bij Kirsten Wierda. We hopen je hiermee een beetje beter te leren kennen om zo de perfecte maatjes voor jou te kunnen vinden.

 

Heb je vragen? Stel ze gerust bij

Janny Lijzenga – jeugdwerker 06 22 49 82 50 janny.lijzenga@pgemmeloord.nl

Kirsten Wierda 06 22 16 49 91 wierda.kirsten@gmail.com

Hieronder staan alle belangrijke data nog een keer op een rijtje. Zo loop je niks mis en weet je precies wanneer er iets gaat gebeuren of wanneer jij juist iets mag doen. Het enige dat we niet kunnen verklappen is wanneer jij een verassing krijgt. Dit bepaalt namelijk jouw maatje. En natuurlijk mag jij ook zelf weten wanneer jouw verrassing bij je maatje komt.

Dus in het kort:

- Vóór 1 april vul je het opgaveformulier in bij Kirsten Wierda

- Voor 9 april krijg je te horen wie jouw maatje is naar wie jij de verrassingen mag opsturen. Wie je maatje is, dat is supergeheim! Vertel dit dus aan niemand door…

- Tussen week 15 (12-18apr) en week 23 (7-13jun) mag je anoniem vier verrassingen per post sturen naar jouw maatje. Bij de vijfde verrassing mag je een hint meesturen waarmee je al een beetje laat doorschemeren wie je bent. In deze tijd ontvang jij zelf ook vijf verrassingen van jouw maatje.

- In week 24 is de grote onthulling en kom je te weten wie jouw maatje is!

- Doen er meer leden uit je gezin mee? Dan vul je allemaal apart een formulier in.

 

Alvast heel veel plezier toegewenst voor de komende weken!