[terug]

 

Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool, of in de brugklas van het voortgezet onderwijs, dan is er voor jou Basiscatechese.

Basiscatechese, dat is een moeilijk woord. Eigenlijk zijn het twee woorden: "basis" en "catechese". Dan lijkt het al wat minder moeilijk. Basis is niet zo'n heel moeilijk woord. De basis is, waar iets mee begint. Als je een huis gaat bouwen, moet je eerst zorgen dat er in de grond een sterke onderkant gemaakt wordt. Dat is de basis waar het huis op komt te staan. Als je wilt kunnen lezen, moet je eerst alle letters goed leren, dat is de basis om te kunnen lezen. Catechese is een moeilijk woord voor: het leren over geloof en kerk. Basiscatechese  is  dus eigenlijk: het leren van de belangrijkste dingen rondom geloven en kerk-zijn.  

 

Bij basiscatechese kun je van alles leren over God, Jezus, de Bijbel, de kerk, de doop, het avondmaal en de feesten van de kerk. Sommige dingen leer je door er over te praten, andere dingen leer je door er opdachten over te maken.
De basiscatechese wordt gegeven door allerlei mensen die zich als leiding hebben opgegeven. Bij sommigen wordt het thuis gegeven, anderen geven het in de Spirit in de Nieuw Jeruzalemkerk, of in een zaaltje in de Ontmoeting . We werken met  groepen van maximaal 10 kinderen. Over de basiscatechese is natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar het is leuker om het zelf te ervaren!

Geef je daarom op!

@
@