Spelregels voor het deelnemen aan de kerkdiensten in de Nieuw Jeruzalemkerk

Versie van 25-08-2020

 

Fijn dat we weer naar de kerk kunnen! Dat dat (voorlopig) niet kan zoals we gewend waren is duidelijk. Wij vragen u deze spelregels zorgvuldig door te lezen, voordat u naar de kerk komt.

 

Uitgangspunten:
Bij het opstellen van deze spelregels zijn de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de landelijke PKN gevolgd.

 

De gezondheid van iedereen heeft bij alle besluiten de hoogste prioriteit.

 

U kunt de diensten zien als een online dienst, waarbij we de aanwezigheid van gemeenteleden als bonus zien.

 

In geval van gewijzigde omstandigheden kan door het moderamen van de kerkenraad per direct worden besloten om de kerkdienst weer te laten plaatsvinden zonder aanwezigheid van gemeenteleden.

 

Basisregels:
De inmiddels welbekende landelijke regels zijn ook in de kerk van toepassing. Voor alle duidelijkheid nog even op een rijtje:
- Bij de geringste klachten aan luchtwegen blijft u thuis.

- Bij benauwdheid of koorts blijven ook uw huisgenoten thuis.

- We houden 1.5 meter afstand.
- Schud geen handen.
- Hoest in je elleboog.

 

Wilt u een kerkdienst bezoeken, dan gelden de volgende regels:
U meldt zich vooraf per mail aan voor de kerkdienst van de volgende week. U kunt zich gelijktijdig niet voor meer dan één kerkdienst aanmelden. Het e-mailadres is: aanmeldenkerkdienst@pgemmeloord.nl.

Kunt u niet mailen, vraag dan een bekende of die u wil aanmelden onder verwijzing met uw naam en telefoonnummer. Bij de aanmelding vermeldt u het aantal personen dat naar de kerkdienst komt, het aantal kinderen voor de kindernevendienst en voor de oppas. Dit aanmelden kan tot en met de donderdag 20.00 uur voorafgaande aan de kerkdienst. Vervolgens krijgt u een bevestigingsmail toegestuurd of een bevestiging per telefoon. Mocht de kerk “vol” zijn (door de 1,5 m regel passen er minder mensen in de kerk), dan komt u met voorrang op de lijst te staan voor de eerstvolgende dienst waarbij mensen aanwezig mogen zijn.

 

Vanaf 9.00 uur bent u welkom bij de kerk. U wacht buiten (denk ook daar aan de 1,5 meter!) bij de hoofdingang van de kerk totdat een coördinator u begroet. U herkent hem/haar aan de 1,5 m. staf. Mensen met corona gerelateerde klachten mogen de kerk niet bezoeken.

 

U wordt dringend verzocht uiterlijk om 9.20 uur aanwezig te zijn. Dit in verband met het begin van de (online) dienst.

 

De zijingang aan de Westzijde (Roerdomplaan) wordt niet gebruikt en de lift is buiten gebruik.

 

Voor het ontsmetten van uw handen staat er hand-gel bij de ingang. Iedereen maakt hiervan gebruik.

 

U neemt uw jas mee naar uw zitplaats.

 

Huisgenoten mogen bij elkaar zitten.

 

Er worden om de week kindernevendiensten gehouden en er is om de week kinderoppas aanwezig. De ouders brengen de kinderen voor de dienst naar de kindernevendienst en de kinderoppas naar het zalencentrum, waar de kinderen na de dienst weer opgehaald kunnen worden. Er wordt een eenrichtingsstroom gecreëerd. De kinderen worden gebracht via de zijingang aan de Oostzijde (C. Dirkszstraat); de ouders verlaten het zalencentrum via de deur aan de Westzijde (Roerdomplaan). De kinderen blijven gedurende de hele kerkdienst bij de kindernevendienst of oppas en kunnen na de dienst door hun ouders worden opgehaald via dezelfde route als ze gebracht zijn.

 

De coördinator begeleidt u naar uw zitplaats. De kerk wordt volgens een vast plan gevuld om de 1,5 meter afstand te waarborgen. U volgt de aanwijzingen van de coördinator strikt op.

 

Tijdens de dienst mag er door de gemeenteleden niet gezongen worden. Wel kan, met de mond gesloten, geneuried worden.

 

Er wordt niet in de kerk gecollecteerd. In Gemeentenieuws staat hoe u toch kunt bijdragen aan het collectedoel van de zondag

 

Blijft u zitten na het beëindigen van de dienst. De coördinatoren geven aanwijzingen over het verlaten van de kerk. Dit weer om de 1,5 meter afstand ook dan te kunnen waarborgen.

 

Zorg ervoor dat u de uitgang zo snel mogelijk vrijmaakt. Als u na wilt praten kan dat natuurlijk maar dan verder van de ingang op het plein, stoep of parkeerplaats. Ook kunt u overwegen om in kleine groepjes na te praten bij iemand in de tuin (als u zich daarbij veilig voelt).

 

Instemmingsverklaringen
Door u aan te melden voor een kerkdienst stemt u in met de genoemde uitgangspunten en basisregels en zegt u toe zich hieraan te zullen houden.
Door u aan te melden voor een kerkdienst stemt u er voorts mee in dat u mogelijk in beeld komt en/of op de geluidsopname te horen bent.
De kerkdiensten zijn namelijk in beeld en geluid online te volgen via https://kerkdienstengemist.nl/stations/696.

 

Met vriendelijke groet,
Protestantse Gemeente Emmeloord
De kerkenraad