JeK-logo

 

De werkgroep Dienen wil ervoor zorgen dat jongeren binnen de gemeente zelf gezien worden, maar ook leren omzien naar anderen. Als er iets te vieren is (je bent bijvoorbeeld bent geslaagd) of als er iets vervelends is met jou of je familie (je wordt bijvoorbeeld ernstig ziek) dan wil het JeK daar aandacht voor hebben. We noemen dit jeugdpastoraat. Verschillende JeK medewerkers in de verschillende wijken helpen het JeK om van alles op de hoogte te blijven. Maar natuurlijk mag je het ook zelf aangeven als je graag wilt dat het JeK iets voor je betekend! Stuur bijvoorbeeld een mailtje naar jek@pgemmeloord.nl of spreek iemand van het jeugdwerk aan.

 

Onder dienen valt ook het zorgen voor elkaar. De werkgroep organiseert hiervoor elk jaar verschillende acties, die steeds weer verschillen. Een paar voorbeelden van de afgelopen jaren:

Samen meedoen aan Zip Your Lip (24 uur niet eten voor het kinderen in armoede)

- Acties opzetten voor het Glazen Huis van Serieus Request

- Jongeren ondersteunen bij alles rond hun ambassadeursreis naar Bangladesh

- Samen met Stichting Present een dag iemand uit Emmeloord helpen bij een klus die hij/zij zelf niet meer kan (bijvoorbeeld de tuin om spitten)

Samen meedoen aan de Nacht zonder Dak (een nacht buiten slapen om geld in te zamelen voor dakloze jongeren in ontwikkelingslanden).

Iets voor een ander doen kan onwijs leuk en gezellig zijn! Meer informatie over de actieplannen voor dit jaar? Kijk onder Contact