JeK-logo

 

De werkgroep Dienen wil ervoor zorgen dat jongeren binnen de gemeente zelf gezien worden, maar ook leren omzien naar anderen. Als er iets te vieren is (je bent bijvoorbeeld bent geslaagd) of als er iets vervelends is met jou of je familie (je wordt bijvoorbeeld ernstig ziek) dan wil het JeK daar aandacht voor hebben. We noemen dit jeugdpastoraat. Verschillende JeK medewerkers in de verschillende wijken helpen het JeK om van alles op de hoogte te blijven. Maar natuurlijk mag je het ook zelf aangeven als je graag wilt dat het JeK iets voor je betekend! Stuur bijvoorbeeld een mailtje naar jek@pgemmeloord.nl of spreek iemand van het jeugdwerk aan.

 

Dit jaar kun je o.a. meedoen aan de volgende twee projecten :

 

Schaduwkerkenraad

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar oud en wil je graag invloed hebben op de keuzes die er binnen de kerk gemaakt worden? Dan is dit je kans! De schaduwkerkenraad is 4 keer per jaar. De ideeën en adviezen over actuele zaken, die we samen formuleren, gaan rechtstreeks naar de Grote Kerkenraad! Wil je meedoen? Kijk onder Contact.

 

Jongerenproject Roemenië 2020  (=VOL)

Het gaat weer beginnen, in de zomer van 2020 hopen wij weer met een jongerenproject naar Pata Rât in Roemenië te gaan. Ga jij met ons mee? Pata Rât is een vuilnisbelt die net buiten de grote stad Cluj-Napoca ligt waar Roma’s leven. De Roma bevolking wordt door de Roemenen uitgespuugd. Deze mensen horen niet bij de maatschappij en worden gediscrimineerd. Frank Stout werkt voor de stichting Rise2Shine in Pata Rât en hij zal gedurende de week ook met ons aan het werk gaan. Wij gaan daar naartoe om bouwwerkzaamheden uit te voeren en kinder- en tienerprogramma's te organiseren. Wij hopen van 4 juli tot en met 11 juli 2020 naar Roemenië te gaan en op de datum van vertrek dien je minimaal 16 jaar te zijn. Meegaan betekent dus een week actief zijn in Roemenië om de handen uit de mouwen te steken voor de Roma's. En meegaan betekent het komende jaar een band opbouwen met je teamleden en actief meehelpen aan de acties. Met de acties zamelen we geld in waarmee de kosten (deels) worden vergoed.

 

Iets voor een ander doen kan onwijs leuk en gezellig zijn! Wil je meer informatie over nieuwe actieplannen voor dit jaar?