Tweede vesper in de veertigdagentijd

In de vespers in de Veertigdagentijd lezen we Bijbelgedeelten over mensen in de gevangenis. Voor ons betekent gevangen zitten meestal niet dat je in de gevangenis bent, maar je kan gevangen zijn in je eigen situatie, in jezelf, in je relatie, in de coronamaatregelen of op een andere manier. In al die situaties kun je bang zijn, je kunt alleen met jezelf bezig zijn, je kunt proberen om boven je angsten uit te zingen, je mag klagen, je kunt hulp zoeken, je kunt en mag op God vertrouwen.

Aanstaande zondag gaat het over Paulus en Silas. Ze worden gevangen genomen omdat ze iets verkondigen wat anderen niet willen horen. Dat is nog steeds actueel. Ook nu nog worden mensen om hun geloof vervolgd en anderen worden gevangen genomen omdat ze opkomen voor mensenrechten.

Laten we ons deze weken spiegelen aan de Bijbelverhalen. Laten we bidden en proberen gerechtigheid te doen. Niet uit eigen kracht maar door de kracht van Jezus. Dan mogen we kerk zijn in de wereld, voor de mensen om ons heen.

Namens het team van pastores, Willie Marskamp

 

Kinderkijkdienst in de 40 dagentijd: Een spoor van liefde!

We volgen deze weken het project van BijbelBasics. Je hebt daarvoor een tasje ontvangen met daarin o.a. een poster en een boekje. Zo niet: laat het weten! kindernevendienst@pgemmeloord.nl
We openen in de kinderkijkdienst elke week een vakje van de poster, lezen het verhaal, luisteren naar het themalied en daarna delen we een toffe verwerking.

Maar… we gaan ook echt het spoor volgen!

Kijk de filmpjes op www.pgemmeloord.nl/kinderkijkdienst.
Wat moeten jullie doen? Kijk de kinderkijkdienst zondag via de livestream (9.15uur) of op de site en los de puzzel op. Ìn de kerkdienst zit nog een extra hint verstopt. Maak de coördinaten compleet en vindt vóór volgende week zondag de cache!

* LET OP: de cache van 21 februari kun je dus nog tot zaterdagavond vinden! Al wel gezocht maar nog niet gevonden? App ons voor een extra hint: 06-46064890 *

 

Komende zondag (28 feb) verhuist de schat naar een nieuwe lokatie en ziet ie er ook anders uit……En we dagen alle gezinnen weer uit deze te gaan zoeken! 

En als je dit logo ziet dan mag je echt in de tuin gaan zoeken!!!

Voor elke cache die jullie hebben gevonden krijgt je team op Paasmorgen een beloning. Volg het spoor op weg naar Pasen. Jullie doen toch ook mee?!
Angela Kok

 

Houd moed, heb lief – een gebed (uit “Als het leven kantelt”)

Hoor ons bidden

en ons klagen

over alle regels die bezoeken beperken,

over onze wanhoop hierover,

er geen raad mee weten,

ben je veilig binnen?

Ben ik veilig buiten?

O God,

sterk is ons verlangen

naar nabijheid,

aanwezigheid;

wat gewoon was

is zo bijzonder geworden,

leer ons blijvend onderscheiden

waar het in het leven op aankomt,

wees Gij zelf het licht

dat ons troost en richt.

Amen

Namens het team van pastores, Willie Marskamp

 

Huispaaskaars

Elk jaar wordt in de Paasnacht de nieuwe Paaskaars de beide kerkgebouwen binnengedragen als teken van het Licht van Christus. Veel gemeenteleden zijn daar in het verleden getuige van geweest. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om deze bijeenkomst bij te wonen.

 

Om thuis verbonden te zijn met het kerkgebouw, wordt door de Geldwervingscommissie de mogelijkheid geboden een huispaaskaars aan te schaffen.

U kunt dan elke week de kaars aansteken als u naar de kerkdienst kijkt en luistert.

De versiering op de kaars zal identiek zijn aan de versiering op de Paaskaars in beide kerkgebouwen.

Klik hier on de paaskaars te bestellen

Commissie Geldwerving & Team van pastores

 

Oproep van de Commissie Herhuisvesting

De Commissie Herhuisvesting is bezig om vertegenwoordigers van gebruikers/huurders te interviewen om te komen tot een pakket van wensen en eisen voor een kerkgebouw.

Als commissie vinden wij het belangrijk, niet alleen gebruikers/huurders te interviewen, maar ook individuele personen die regelmatig gebruik maken van de kerk of zalen. Graag horen we ook van u, hoe u denkt over het huidige gebruik en verwachtingen hiervan in de toekomst.

Bent u een van diegene die zijn of haar verwachting graag met ons wil delen, dan kunt u contact opnemen met Henk Jurjens 0527-614223 of mailen naar huisvesting@pgemmeloord.nl

Commissie Herhuisvesting

 

Wijkwerk

In Onderweg wordt een oproep gedaan voor bezoekers in wijk 7, de straten rond de Nieuw Jeruzalemkerk. Hierop aansluitend doen wij een dringend beroep op gemeenteleden die bezoekwerk willen doen in de volgende straten in wijk 8: Abelenlaan, Boslaan, De Deel, Espelerlaan 2-86, Goudenregenstraat, Koningin Julianastraat, Lijsterbesstraat, Lindenlaan, Meidoornstraat, Onder de Toren. Informatie is te verkrijgen bij wijkcoördinator Attie Goelema en bij Hanneke Hiscock en ondergetekende.

Willie Marskamp

 

Aanmelden digitale nieuwsbrief

gemeentenieuws@pgemmeloord.nl