Samen staan we sterk,

want samen zijn we kerk

Onder bovenstaand motto willen we jou vragen om na te denken over de volgende vraag.

 

ZOU JE IN JOUW STRAAT OF BUURT EEN PAAR ADRESSEN ONDER JE HOEDE WILLEN NEMEN EN DAAR CONTACTPERSOON VOOR WILLEN ZIJN NAMENS DE KERK?

Je wordt dan wijkmedewerker!

 

Als je dit wilt doen, is jouw taak: post rondbrengen namens de kerk, af en toe even bij jouw adressen ‘buurten’, een praatje maken en vragen hoe het gaat. Kortom: naar elkaar omzien. In een mooi kerkelijk woord noemen we dit ‘pastoraat’. Je kunt het ook zo zeggen: jij bent ‘oog en oor’ in de wijk, zodat niemand ongezien blijft.

 

En mocht jou iets ter ore komen waarvan je denkt: het zou goed zijn als een dominee of kerkelijk werker dit weet, dan kun je aan die persoon vragen: “Zal ik een pastor vragen om bij je op bezoek te komen?”

 

Je kunt je hele straat onder je hoede nemen, maar ook een kleiner aantal adressen: ergens tussen de 6 en 20 adressen. Je doet dat wat jij aankunt, niet meer en niet minder.

 

Het is echt dringend nodig dat gemeenteleden, jong of wat ouder, dit stukje kerkenwerk oppakken. Er is grote behoefte aan mensen die op deze manier meehelpen om naar elkaar om te zien.

 

Mogen we op jouw medewerking rekenen? Alleen zo zijn we samen kerk en staan we samen sterk.