JeK-logo

 

Pijl cyclaam Oppasdienst
Pijl cyclaam Kindernevendienst
Pijl cyclaam LEV Diensten
Pijl cyclaam Jeugdkerk (12-15 jr)
Pijl cyclaam Kerk op Schoot
Pijl cyclaam Jeugdkerstnachtdienst
Pijl cyclaam
Kinderkerstfeest
   

 

Oppasdienst
Voor de allerkleinsten in onze gemeente is er tijdens de ochtenddienst oppas aanwezig in beide gebouwen. De kinderen kunnen hier spelen onder toezicht van minimaal 1 volwassene, soms geholpen door een jongere uit de gemeente, zodat papa en/of mama met een gerust hart de dienst kunnen bijwonen. Tijdens de collecte mogen ze worden opgehaald om de zegen in ontvangst te nemen.

Kindernevendienst
De basisschool kinderen in de kerk kunnen tijden een gedeelte van de dienst naar de kindernevendienst. Ze horen hier een Bijbelverhaal op hun eigen niveau en maken een verwerking of doen een spel. Meestal verlaten ze de kerkzaal voor de schriftlezing en zijn voor het dankgebed weer terug.

 

LEV - diensten

Natuurlijk kun je elke zondag naar een dienst, maar op sommige zondagen zijn de diensten speciaal voor jou!

LEV is het Hebreeuwse woord voor kracht, moed, durf en hart. Leven met LEV betekent dat je moedig leeft, dat je authentiek bent en je het werk van Gods Geest in je hart weet om te zetten in de praktijk van je dagelijks leven.

LEV wordt georganiseerd voor jongeren en jongvolwassenen.  Na elke LEV krijg je een opdracht mee om in de periode daarna mee aan de slag te gaan. Ook als je niet naar ‘LEV’ bent geweest kun je meedoen! Het resultaat kun je delen via de facebookpagina van het JEK.

Kijk voor de eerstvolgende LEV in de agenda. Wil je eens meehelpen in de voorbereiding? Kijk onder Contact.

 

Jeugdkerk (12-15 jr)
Ben je 12-15 jaar dan kun je iedere maand tijdens de dienst aanschuiven bij de Jeugdkerk. Net als in een 'gewone' dienst wordt hier gebeden, een kaars aangestoken, een Bijbeltekst gelezen en een collecte gehouden. Maar we kletsen ook met elkaar over wat jou bezighoudt. Dat kan hier. Wil je weten wanneer de eerstvolgende Jeugdkerk is? Kijk in de agenda. Kijk onder Contact.


Kerk op Schoot (KoS)
Een echte viering voor de allerkleinsten van 0-5 jaar. Kerk op Schoot wordt in de kerkzaal met dominee “Beer” gevierd! Aan de hand van een thema worden er liedjes gezongen en beleven kinderen het verhaal, alles gericht op het vertrouwd te raken met de kerk en de verhalen uit de Bijbel. Na de dienst is er altijd wat lekkers zodat kinderen en ouders nog even kunnen spelen en bijpraten. Kerk op Schoot is ongeveer 5 keer per jaar en begint om 11.30/11.45 uur. Wil je weten wanneer er een KoS is? Kijk in onze agenda!

 

Jeugdkerstnachtdienst
Op 24 december is er een kerstnachtdienst speciaal voor jongeren. We proberen het kerstverhaal zo te vertellen dat de geboorte van Jezus ieder jaar opnieuw door iedereen wordt beleeft. Aan de dienst werken jongeren uit verschillende kerken mee, in de weken voor kerst kun je je hiervoor aanmelden. Kijk onder Contact.

 

Kinderkerstfeest
Ieder jaar is er een speciale feestelijke dienst voor de kinderen om Kerst te vieren. Kinderen die het leuk vinden om in deze dienst een speciale rol te hebben kunnen zich hiervoor een paar weken van te voren opgeven. Kijk onder Contact.