Sinds enige tijd proberen we ieder jaar een kloosterweekend te organiseren.

 

Meerdere keren bezochten we het klooster Sint Josephsberg in Megen bij de zusters Clarissen. In mei 2015 waren we voor het eerst te gast in de Sint-Adelbertabdij in Egmond  bij de Benedictijner monniken. In beide kloosters kun je deelnemen aan de zes diensten in de kerk van het klooster. Er zijn kloosters waar je niet in contact komt met de zusters of broeders. Wij prefereren een klooster waar dat wel kan.

 

Bij de Clarissen in Megen eet je altijd in stilte in hun eetzaal; bij de Benedictijnen in Egmond eet je, ook in stilte, alleen de middagmaaltijd samen met hen terwijl een van de monniken iets voorleest of je luistert naar muziek tijdens het eten. Er is tijd voor een wandeling of om alleen op je kamer te zijn. Een rustig weekend zonder mail, telefoon en allerlei dagelijkse beslommeringen in een sfeer van bezinning doet een mens goed. Daarnaast is het fijn om met andere gemeenteleden uit Emmeloord deze ervaring te delen en elkaar te leren kennen.

 

Vooraf aan elk kloosterweekend wordt tijdens een avond informatie gegeven aan de mensen die zich hebben opgegeven en ook worden er verdere afspraken met elkaar gemaakt over het vervoer. U kunt ook de websites van beide kloosters raadplegen voor informatie.

Omdat er in de tegenwoordige tijd landelijk veel belangstelling is om een klooster te bezoeken, is het nodig dit heel vroeg te regelen. Zo ook dit jaar.

 

Tot 01-02-2017 kon u zich opgeven om aan het volgende kloosterweekend vanuit onze gemeente deel te nemen. Ruim 10 personen hebben zich opgegeven en in overleg met de Sint-Adelbertabdij in Egmond, hebben we het weekend van 23 t/m 25 maart 2018 daar geboekt.

Hebt u – na het lezen van het bovenstaande – ook nog belangstelling om het genoemde weekend mee te gaan, dan is dat alleen mogelijk via de reservelijst. Mocht er een plaats vrij komen (kan ook vlak voor vertrek zijn), dan wordt u op volgorde van opgave benaderd voor verder overleg. Opgave voor de reservelijst graag via onderstaand formulier. U krijgt daarna een bevestiging dat uw opgave is ontvangen.

 

Corrie de Haan T 0527 61 53 38

Ella oost-Sol T. 0527 61 61 03

@