Sinds kort bieden de wijken rondom de Ontmoeting van Protestantse Gemeente Emmeloord een nieuw steuntje in de rug aan de jonge gezinnen in hun midden: een “Geloofskoffertje”, een verzameling materialen die bij de geloofsopvoeding van dienst kunnen zijn...

Maar niet alleen voor de jonge gezinnen, ook voor grootouders en hun kleinkinderen kan het geloofskoffertje van pas komen, bijvoorbeeld tijdens een weekendje logeren!

Wat zo’n “Geloofskoffertje” is? Het ziet eruit als een koffertje met boeken en CD’s. Het is een kleine, maar uitgekiende verzameling van materialen die bij de geloofsopvoeding van dienst kunnen zijn. Wat boekjes met bijbelverhalen en leesboekjes en andere materialen. Het is een koffer met materialen die je gratis en voor niets kunt lenen van de kerk.

Waarom we een “Geloofskoffertje” maakten? Omdat we het belangrijk vinden om de ouders en grootouders in ons midden een steuntje in de rug te geven bij de geloofsopvoeding!

Geloven begint in de relatie tussen opvoeders en hun kinderen. In het samen optrekken in lief en leed. In de dingen die je met elkaar onderneemt en de gesprekken die je met elkaar hebt. Tussen de bedrijven door én als we er op vaste momenten door de dag en de week door de tijd voor nemen. Het “Geloofskoffertje” kan daarbij heel praktisch van dienst zijn.

 

Wat heel belangrijk is, is het logboek dat ook in het koffertje zit. Hierin kun je iets persoonlijks schrijven, iets over welk item geraakt heeft of iets wat je interessant vond. Zo deel je je ervaringen met anderen. We vinden het ook leuk om te lezen wat je aansprak en ook of je iets gemist hebt in het koffertje. En weet je iemand die het fijn zou vinden om het koffertje te lenen? Laat het weten!

Het koffertje mag je drie weken lenen. Na drie weken wordt het koffertje weer bij je opgehaald.

 

Contactpersonen:

Roel Paulusma

T 06 29 82 66 95